BLOG

Navlun Nasıl Hesaplanır?

Navlun Nasıl Hesaplanır?

Amazon Amerika’da satış yapmak dünyanın en büyük pazarlarından birine ürünlerinizi sunmak anlamına geliyor. Amazon, ABD e-ticaret pazarının lideri konumunda. Amazon mobil uygulamasının aylık aktif kullanıcı sayısı 197 milyonu buluyor. ABD e-ticaret satışlarıda şirketin payı ise 2021 yılında %56.7 gibi çarpıcı bir orana ulaştı. Amazon’da 12 milyonun üzerinde ürün satışta. Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık %70’i Amazon Prime üyesi (148.6 milyon kişi). ABD’deki yetişkinlerin %31’i ayda 50 ila 100 dolar arasında Amazon alışverişi yapıyor. Amazon’un toplam net satış geliri ise 2022 yılında 514 milyar doları aştı. Bu etkileyici veriler, Amazon’un ABD e-ticaret pazarındaki eşi benzeri olmayan konumunu vurguluyor.

Amazon Amerika’da satış yapmak için bazı adımları takip etmeniz gerekiyor. Bu yazıda, Amazon Amerika’da satış yapmaya nasıl başlayacağınızı paylaşacağız.

Amazon Amerika Satıcı Hesabı Oluşturun

Amazon Amerika’da satış için 2 tür üyelik seçeneği var:

  • Bireysel plan ile her bir ürünü sattığınızda 0.99 dolar üyelik ödeyeceksiniz. 
  • Profesyonel plan ile aylık 39.99 dolarlık bir ücret karşılığında, kaç ürün sattığınıza bakılmaksızın sabit üyelik ücreti ödersiniz. 

Her iki üyelik için Amazon ayrıca her satışta bir yönlendirme ücreti alır, bu da toplam işlem tutarının bir yüzdesidir ve ürün kategorisine göre değişir. 

Amazon Amerika Satıcı Hesabı İçin Gerekenler

Amazon Amerika’da satış yapabilmek için çeşitli bilgiler ve belgeler gerekmekte. Bu belgeleri hazırladıktan sonra, Amazon Amerika satıcı hesabınızı kolayca oluşturabilirsiniz. 

  • İşletmeye ait bir e-posta adresi: Kayıt ve iletişim için kullanılacak e-posta adresi gerekli.
  • Telefon numarası: Aktif bir iletişim için telefon numarası sağlamanız gerekmekte.
  • Birincil irtibat kişisine ait kimlik bilgileri: Hesap sahibi veya satışlardan sorumlu olan kişinin kimlik bilgileri sağlanmalı.
  • Şirket ile ilgili bilgiler: Şirketin sicil numarası, vergi numarası, güncel adres, işletme türü gibi bilgiler ve ilgili belgeler sunulmalı.
  • Ödemeler için bir kredi kartı bilgisi: Üyelik ücreti veya diğer ödemeler için kullanılacak kredi kartı bilgileri sağlanmalı.
  • Banka hesap bilgileri: Mağazadan yapılan satışlardan elde edilen kazancın aktarılacağı banka hesabının bilgileri gerekli.

Tüm bu bilgileri ve belgeleri eksiksiz ve doğru şekilde sisteme yükleyerek Amazon satış hesabınızı başarılı bir şekilde açabilirsiniz. 

Amazon Amerika’da Ürünlerinizi Listeleyin

Amazon Amerika’da satış yapmak için ürünlerinizi Amazon’un kataloğuna eklemeniz (listeleme oluşturmanız) gerekiyor. 

Bir ürün listelemesi şu bilgileri içerir:

  1. GTIN (barkod numarası), UPC, ISBN veya EAN gibi bir ürün tanımlayıcı, sattığınız tam olarak hangi ürünü belirlemek için kullanılır.
  2. SKU, kendi envanterinizi takip etmek için oluşturduğunuz ürün kimliğidir.
  3. Fiyat, ürün durumu, mevcut miktar ve gönderim seçenekleri gibi ayrıntılar.
  4. Ürün adı, marka, kategori, açıklama ve resimler gibi ürün bilgileri.
  5. Alıcıların ürününüzü bulmasına yardımcı olmak için anahtar kelimeler ve arama terimleri.
  6. Eğer başka bir satıcı zaten aynı ürünü sunuyorsa, mevcut bir listeleme ile eşleşeceksiniz. Eğer bir ürünü ilk sunan satıcı sizseniz, yeni bir listeleme oluşturacaksınız.

Amazon kataloğuna ürünlerinizi ekleyin

  1. Ürünlerinizi eklemek için, Amazon Seller Central’a giriş yapın ve “Envanter” sekmesine tıklayın. 
  2. Ardından, “Ürün Ekle” seçeneğine tıklayın ve ürünlerinizin bilgilerini girin. Ürünlerinizin bilgilerini girerken, ürün adı, açıklaması, fiyatı, kategorisi, barkodu, resimleri ve stok durumunu belirtmeniz gerekiyor. 
  3. Ürünlerinizin bilgilerini girdikten sonra, “Kaydet” butonuna tıklayın ve ürünlerinizin kataloğa eklenmesini bekleyin.

Amazon Amerika Kargo Gönderim

Amazon Amerika’da satış yapmak için ürünlerinizi nasıl göndereceğinize karar vermeniz gerekiyor. Amazon’da iki tür gönderim yöntemi var: FBA (Fulfillment by Amazon) ve FBM (Fulfillment by Merchant). 

  • FBA (Fulfillment by Amazon) yöntemini seçerseniz, ürünlerinizi Amazon’un depolarına göndermeniz gerekiyor. Amazon siparişleri sizin adınıza hazırlayıp müşterilere ulaştırıyor.
  • FBM (Fulfillment by Merchant) yöntemini seçerseniz, ürünlerinizi kendiniz depolamanız ve siparişleri kendiniz hazırlayıp müşterilere göndermeniz gerekiyor. 

Her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları var. FBA yöntemi, gönderim sürecini kolaylaştırır, müşteri memnuniyetini artırır ve Prime üyelerine erişim sağlar. Ancak, FBA yöntemi için Amazon’un belirlediği depolama ücretleri, gönderim ücretleri ve hizmet ücretleri gibi masraflar söz konusu. FBM yöntemi ise, gönderim sürecini sizin kontrol etmenizi sağlar ve kendi markanızı oluşturmanızı kolaylaştırır. Ancak kargo teslim süreleri uzar ve Prime üyelerine erişemezsiniz.

Amazon kargolarınızı en düşük maliyetler ile Kargopass ile gönderebilirsiniz . Hem FBA hem de FBM yöntemi için Kargopass size en iyi fiyatları sunuyor.

Rekabetçi Pazarlama Stratejisi Oluşturun

Amazon Amerika’da satış yapmak için rekabetçi bir pazarlama stratejisi oluşturmanız şart. Rekabetin yüksek olduğu ortamda başka türlü başarılı olma şansınız yok gibi.. 

Ürünleri rekabetçi fiyatlandırın

Ürün fiyatlarınızı belirlerken, rakiplerinizin fiyatlarını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Ürün fiyatlarınızı çok yüksek belirlerseniz, müşterileri kaybedebilirsiniz. Ürün fiyatlarınızı çok düşük belirlerseniz, kar marjınızı azaltabilirsiniz. 

SEO optimizasyonu yapın

Ürünlerinizi Amazon’da daha görünür kılmak için SEO optimizasyonu yapmanız gerekiyor. Ürün başlıklarınızı, açıklamalarınızı, anahtar kelimelerinizi ve resimlerinizi Amazon’un arama algoritmasına uygun bir şekilde düzenlemeniz gerekiyor. 

  • Ürün başlıklarınızı kısa ve ilgi çekici yapın. 
  • Ürün açıklamalarınızda ürünlerinizin özelliklerini, faydalarını ve avantajlarını vurgulayın. 
  • Anahtar kelimelerinizi müşterilerinizin ürünlerinizi nasıl aradığını düşünerek seçin. 
  • Resimlerinizi, ürünlerinizin detaylarını, kalitesini ve çeşitliliğini gösterecek şekilde yükleyin.

Müşteri yorumlarından faydalanın

Müşteri yorumları Amazon’da satış yapmanın en önemli unsurlarından biri. Müşteri yorumları, ürünlerinizin kalitesini gösterir. Ayrıca, müşteri yorumları, Amazon’un arama algoritmasında ürünlerinizin sıralamasını etkiler. Müşteri yorumları almak için, müşterilerinize nazikçe ürünleriniz hakkında geri bildirim vermelerini rica edin. Müşteri yorumlarına olumlu veya olumsuz olsun cevap verin. Müşteri yorumlarını iyileştirmek için, müşterilerinizin sorunlarını çözmeye çalışın ve ürün kalitenizi artırın.

Amazon Amerika’da satış yapmak için nasıl başlayacağınızı öğrendiniz. Şimdi sıra sizde! Amazon’da satış yapmaya başlamak için hemen bir satıcı hesabı açın ve ürünlerinizi kataloğa ekleyin. Sonra da pazarlama stratejinizi uygulayın ve satışlarınızı artırın. Başarılar!

EKLENME TARİHİ 13 Kasım 2023
KARGOPASS
KargoPass sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close