BLOG

KOSGEB E-Ticaret Desteği

KOSGEB E-Ticaret Desteği

KOSGEB E-ticaret desteği r-ticaret sektörüne adım atmak isteyen yeni girişimciler için büyük bir avantaj sağlıyor. İşte KOSGEB'in e-ticaret girişimcilerine sunduğu destekler.

KOSGEB Kuruluş Desteği


KOSGEB, işletmelerin kuruluş sürecinde yaptıkları masraflara önemli bir destek sunuyor. Bu destek geri ödemesiz bir hibe şeklinde sağlanıyor. E-ticaret girişimcileri için "geleneksel girişimci" ve "ileri girişimci" olmak üzere iki farklı destek paketi bulunuyor. Ayrıca, sertifika, danışmanlık, makine, teçhizat, yazılım ve personel için performans desteği gibi ek destekler de sunulmakta.

KOSGEB İstihdam Desteği:


İşletmelerin istihdam ettikleri personel için doğan masrafları karşılamak amacıyla KOSGEB tarafından istihdam desteği verilmektedir. Bu destek hem hibe hem de geri ödemeli olarak sağlanır. Sigorta prim günlerine bağlı olarak, hibe verilmektedir. Mikro ve küçük işletme olarak kabul edilen girişimcilerin personeli için geri ödemeli bir destek mevcut. Bu program kapsamında personel gideri desteği alınabilmektedir. Ödemeler, 1 yıl sonra başlar ve 4 ayda bir 6 taksitle ödenir.

KOSGEB Kredi Faiz Desteği


Kredi faiz desteği, işletmelerin bankalardan çektikleri kredilerin faiz tutarlarını hafifletmeyi amaçlar. Finansman Destek Programı olarak adlandırılan KOSGEB faiz desteği, acil destek, işletme ve makine-teçhizat kredilerini kapsar. İlgili krediyi çeken işletmeler, faiz/kar payı desteği alabilirler. Stratejik ve önceliklendirilmiş sektörlerde bulunan işletmelere daha yüksek destek sağlanmaktadır.

KOSGEB E-Ticaret Desteklerinden Kimler Faydalanabilir?


E-ticaret, günümüzde iş yapma biçimlerinin değişmesine ve yeni fırsatların ortaya çıkmasına katkı sağlayan bir alan olarak önem kazanmakta. KOSGEB, e-ticaret alanında faaliyet göstermek isteyen veya mevcut işletmelerini e-ticarete taşımak isteyen girişimcilere çeşitli destekler sunmaktadır. Bu desteklerden kimler faydalanabilir?


  • KOSGEB, e-ticaret alanında yeni bir iş kurmak isteyen girişimcilere, işletme kuruluş desteği, işletme geliştirme desteği ve e-ticaret sitesi kurulum desteği vermektedir. 
  • KOSGEB, e-ticaret alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyen mevcut işletmelere, işletme geliştirme desteği, e-ticaret sitesi kurulum desteği, tanıtım ve pazarlama desteği, e-ihracat desteği ve Ar-Ge inovasyon desteği vermektedir. Bu destekler sayesinde işletmeler, e-ticaret sitelerini kurabilir veya iyileştirebilir, ürün ve hizmetlerini tanıtabilir ve pazarlayabilir, yurtdışı pazarlara açılabilir ve yenilikçi projeler geliştirebilirler.
  • İşletmesi için makine, teçhizat ve yazılıma ihtiyaç duyanlar bu desteklerden faydalanabilir. KOSGEB, e-ticaret alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyen işletmelere, makine teçhizat desteği ve yazılım desteği vermektedir. Bu destekler sayesinde işletmeler, e-ticaret faaliyetlerini yürütmek için ihtiyaç duydukları makine, teçhizat ve yazılımları satın alabilir veya kiralayabilirler.
  • İstihdam yaratmak isteyen girişimciler bu destekten faydalanabilir. KOSGEB, e-ticaret alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyen işletmelere, istihdam desteği vermektedir. Bu destek sayesinde işletmeler, e-ticaret faaliyetleri için ihtiyaç duydukları personeli istihdam edebilir ve maaş giderlerine katkı sağlayabilirler.
  • Yurt dışı pazarlarına açılma planı olanlar bu destekten faydalanabilir. KOSGEB, e-ticaret alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyen işletmelere, e-ihracat desteği vermektedir. Bu destek sayesinde işletmeler, yurt dışı pazarlara erişebilir, uluslararası standartlara uygun ürün ve hizmet sunabilir, döviz kazanabilir ve ihracat kapasitelerini artırabilirler.
  • Ar-Ge ve inovasyon alanlarında projeler geliştirenler bu desteklerden faydalanabilir. KOSGEB, e-ticaret alanında faaliyet gösteren veya göstermek isteyen işletmelere, Ar-Ge inovasyon desteği vermektedir. Bu destek sayesinde işletmeler, e-ticaret sektörüne yönelik yenilikçi ürün, hizmet veya süreç geliştirebilir, teknolojik altyapılarını güçlendirebilir ve rekabet avantajı sağlayabilirler.

E-ticarette başarılı olmak için müşteri memnuniyeti çok önemli. Müşterilerinizi memnun edecek uluslararası kargo hizmeti için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

EKLENME TARİHİ 15 Ocak 2024
KARGOPASS
KargoPass sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close