BLOG
PTT Yurtdışı Kargo Ücretleri
PTT Yurtdışı Kargo Ücretleri

PTT Yurtdışı Kargo ücretleri, gönderinin ağırlığı, boyutu, gideceği ülke ve seçilen kargo türüne göre değişiklik gösterir. Yurtdışına kargo göndermek, uluslararası pazarlara açılmak isteyen işletmeler için önemli bir hizmet olabiliyor. Ancak, gönderi maliyetleri konusunda doğru bilgilere sahip olmak, bütçeyi doğru yönetmek açısından gerekli. Bu yazıda, PTT'nin yurtdışı kargo ücretleri nasıl belirleniyor, gönderi maliyetlerini etkileyen faktörleri ve gönderi yapmadan önce dikkate almanız gereken noktaları ele alacağız.

PTT'nin Yurtdışı Kargo Tarifeleri

PTT yurtdışı hizmetini 4 ana başlıkta sunuyor:

  1. Mektup, 
  2. Küçük paket, 
  3. Koli
  4. Doküman/paket 

Küçük Paket Gönderileri kayıtlı ve kayıtsız olarak 2 kategoriye sahip. Kayıtsız ve yüzey gönderiler en uygun fiyata sahip. Ancak yüzey gönderilerin teslimat süresi uzun olabiliyor. Kayıtsız uçak gönderisi maliyet ve süre yönünden genelde en cazip seçenek oluyor.

Koli gönderilerde yüzey ve uçak gönderi seçenekleri var. Yüzey gönderilerin avantajı fiyat ucuzluğu. Uçak gönderilerin avantajı hızlı teslimat. Koli gönderilerde ilk kg için sabit bir bedel var. 1 kg’dan ağır gönderiler için her ek kg için eklenen ayrı bir sabit bedel ekleniyor kargo fiyatına.

Doküman/paket gönderiler uçak ile taşınıyor. İlk yarım kg için sabit bir bedel var. Sonraki her yarım kg için arı bir sabit bedel ekleniyor fiyata.

Yurtdışı Kargo Fiyatını Etkileyen Faktörler:

  • Gönderilen paketin ağırlığı, genellikle kargo ücretinin belirlenmesinde ana faktördür. Daha ağır paketler genellikle daha yüksek ücretler gerektirir.
  • Paketin boyutu da kargo ücretini etkiler. Büyük ve hacimli paketler, daha yüksek fiyatlarla gönderilebilir.
  • Paketin gideceği ülke ve şehir, kargo ücretlerini etkileyen diğer bir faktördür. Uzak ve erişimi zor bölgelere gönderiler genellikle daha yüksek maliyetlidir.
  • Hızlı teslimatlar, standart teslimatlardan daha yüksek ücretler gerektirebilir.

PTT Yurtdışı Kargo Ücretleri Nasıl Hesaplanır

PTT yurtdışı kargo ücretleri SDR (Özel Çekme Hakkı) üzerinden hesaplanır. SDR, Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından belirlenen ve bir sepet para birimine dayanan özel bir rezerv para birimidir. Bu sepet, ABD Doları, Euro, Japon Yeni, Pound Sterling ve Çin Yuanı'ndan oluşur. PTT Yurtdışı Kargo Ücretlerinde SDR'nin kullanımının amacı farklı para birimlerinin dalgalanmalarından kaynaklanan riskleri azaltmak için.

En cazip PTT kargo yurtdışı fiyatlarını görmek istiyorsanız Kargopass kullanıcılarına anında PTT Yurtdışı kargo ücretini görme imkanı sunmaktadır. Göndereceğiniz kolinin boyutlarını, ağırlığını ve göndereceğiniz ülkeyi https://www.kargopass.com/fiyat-hesapla sayfamıza girerek PTT yurtdışı kargo ücretini görebilirsiniz. Bu sayfada PTT yurtdışı kargo ücreti haricinde alternatif kargo şirketlerinin ücretlerini ve teslimat sürelerini de görebilirsiniz.

EKLENME TARİHİ 28 Mart 2024
KARGOPASS
KargoPass sağlanan hizmetlerin iyileştirilmesi ve web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezleri kullanır.
close